Adatvédelmi irányelvek

Ezt az összefoglalót azért írtam, mert azért, hogy az oldalam minél inkább alkalmazkodhasson az igényeidhez, nem csak kikérem a véleményedet űrlapok segítségével, hanem automatikus információt is gyűjtök annak érdekében, hogy lássam, mely funkciók segítenek és mely funkciók csak hátráltatnak a rímek keresésében.

Szeretném, hogy tudd, milyen információkat gyűjt az oldalam és ezeket hogyan használom fel. Én nem kereskedek a honlapon keresztül gyűjtött információkkal és olyan cégek programjai segítségével dolgozom, akikben az adatvédelmi irányelveikben leírtak miatt megbízom, hogy nem adják ki a begyűjtött információkat etikátlan módon mások számára. (a Google adatvédelmi irányelvei)

Mivel azzal, hogy az oldalon jársz, automatikusan elfogadod, hogy az adatvédelmi irányelveim szerint felhasználjam az adataid, ezért szeretném részletesen elmondani neked, hogyan használom fel az adataidat.

Emellett szeretnélek tájékoztatni az általam nyújtott tartalom természetéről.

0. Tartalom

A kereső találatai között sajnos előfordulhat káromkodás, megbotránkoztató, szexista és akár rasszista kifejezés is. Ezek a kifejezések nem a véleményemet tükrözik, hanem egy nagy adatgyűjtés eredménye, dalszövegírók írták bele valószínűleg több dalba is. Azaz a teljes kép részei azzal kapcsolatban, hogy milyen dalszöveg-szerű szavak vannak a magyar nyelvben és semmi kedvem nincs belebonyolódni ideológiai vitákba, veszélyes terep és rengeteg energia lenne. Remélem nem nagyon zavaró és át tudtok felettük siklani. Néha külföldi szavak is vannak a találatok között, ez az adatgyűjtés "zaja", igyekszem tisztítani a rendszert, de a takarítás nem mindig tökéletes. A rendszer a külföldi szavakat magyar kiejtési szabályok szerint értelmezi, ami ráadásul elég vicces is. :)

1. Mikor gyűjtök információkat?

Automatikusan információkat gyűjtök arról, hogy mire keresel rá, hogy milyen sebességgel használsz funkciókat, milyen operációs rendszerrel, milyen böngészőből és milyen IP címről netezel. Emellett Facebookos bejelentkezésnél elkérem a neved és az e-mail címed.

2. Hogyan használom fel a begyűjtött információt?

Az általam gyűjötött adatokat felhasználom

3. Online fizetés adatvédelem

Én vagyok az egyedüli tulajdonosa az oldalamon gyűjtött infromációknak. Személyi azonosításodra alkalmas információidat a te engedélyed nélkül nem adom ki semmilyen más vállalatnak.

4. Hogyan kezelem az információidat?

Nem adom ki az azonosításodra alkalmas információidat. Ez alól a jövőben csak azon harmadik felek jelenthetnek kivételt, akik részt vesznek majd a weboldalam szerkesztésében, mindaddig amíg bizalmasan kezelik a rájuk bízott információkat.

Még egy kívétel van: ha az információk megosztása preventív, illegális aktivitással kapcsolatos, feltételezhetően csalásról vagy olyan szituációról van szó, ami veszélyeztetheti bárkinek a fizikai épségét, a weboldal használatának szabályosságát vagy éppen másféle – jogilag meghatározott – okból van szükség rájuk.

5. Információ védelem

A honlap fejlesztése, szerkesztése közben odafigyelek arra, hogy megfelelően biztonságos jelszavakkal védett, folyamatosan frissített, korszerű rendszereket használjak. És olyan programozási módszereket alkalmazzak, ami a legjobb tudásom szerint nem ad lehetőséget arra, hogy egy rosszindulatú program bejusson a rendszerbe és ellopja az adataidat.

Használok-e cookie-kat?

Igen. A Cookie-k a legegyszerűbb technika arra, hogy a honlap fejlesztéséhez szükséges statisztikai információt gyűjtő szolgáltatásokat igénybe tudjam venni (pl a google analytics-t). Ez azért jó, mert többek között látni fogom, ha sok embernek lassan tölt be a honlap vagy valószínűleg nem jelenik jól meg és tudok rajta segíteni.

6. Leiratkozás

Az általad a bejelentkezéskor megadott e-mail címet használom arra, hogy a szolgáltatásaimról esetenként levelet küldjek. Ha egy napon úgy döntesz, hogy le akarsz iratkozni a további e-mailek fogadásáról, ebben segítséget nyújt majd neked az e-mailjeim végén megtalálható leiratkozás link.

7. Beleegyezés

Az adott adat rendelkezésre bocsátásával kijelented, hogy a jelen Adatvédelmi Irányelvek az adat rendelkezésre bocsátásának időpontjában hatályos változatát megismerted és elfogadtad.

Kellemes rímkeresést kívánok.